Архив на блога

Последователи

Всичко за мен

Моята снимка
вече съм в последнста отсечка от живота но това не ми пртечи да бъда жизнена пълна с възможности да давам и да получавам

четвъртък, 9 август 2018 г.

ЖАБАТА

В подножието на планината имаше малко езеро, а на близо до него се бе образувало блато. Не много голямо, но беше особено блато. Какво му беше особеното ли? Ами, когато задухаше силен вятър някоя вълна от езерото прехвърляше брега и влизаше в блатото. Тогава то се опресняваше и жабите весели започваха своите концерти кой от другият по звучен.
Те се смятаха за по различни от всички други същества. Не, че знаеха да има други жаби извън тяхното блато, но виждаха преминаващи животни и летящи птици и техният вид им даваше правото да смятат че са единствения прекрасен вид на Природата. Живееха щастливи, спореха,надпяваха се и един ден решиха да си изберат красавица ( нещо като "Мис" или "Мисис" ) . И така речено - сторено. Избраха си.
Гордата хубавица се покачи на най високият камък в блатото всички да я видят. В този момент духна силен вятър от към езерото. Една вълна прескочи брега и отнесе жабата.
Тя се уплаши най напред, но полека, лека се окопити. Край нея заплуваха рибета които за пръв път виждаха жаба.
Оказа се че късметът на Жабата бе много деен. Дойде една голяма риба и жабата се възползва и се качи на гърба й. И нали бе избрана в блатото за първа красавица ( "мис" или "мисис") тя се понесе в необятното езеро здраво вкопчена за едрата риба.
Ама то късмет, късмет ала и той непостоянен. Един ден отново духна силният вятър и една вълна понесе жабата и я изхвърли отново в блатото..
Но там вече имаше нова красавица. Всички я бяха забравили в еднообразието на блатния живот и Жабата, възмутена обиколи блатото квакайки в най висока октава. Но тъй като никой не обърна внимание тя потърси онова високо място на камъка до където стига вълната идваща от езерото.
Лошото бе че много жаби се бяха накачили там и свободно място нямаше!
А блатото беше близо до езеро и от време на време духаше силен вятър и една вълна прескачаше до него и отнасяше късметлията!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар